Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2012

Μυτιληναίος ...ιχνευτής!

Ενδιαφέρουσα η νέα παρέμβαση Μυτιληναίου (σε άρθρο της Kerin Hope στους Financial Times).

Παρακολουθούμε εδώ και καιρό τις παρεμβάσεις έμπειρων ανθρώπων της αγοράς, του επιχειρείν, μετρώντας (σε σχεδόν τακτικά διαστήματα) την επιβεβαίωση ή όχι των εκτιμήσεών τους και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών και των τοποθετήσεών τους.

Παράγοντες όπως ο Ευάγγ. Μυτιληναίος, ο Γ. Δαυίδ, ο Ανδρ. Κανελλόπουλος αλλά και ορισμένοι ακόμη έχουν βαρύνουσα παρουσία(**) κι οι κινήσεις τους λειτουργούν συχνά σαν προπομποί-σηματωροί των επερχόμενων. 

Από το σχετικό θέμα των F.T. εστιάζουμε στην αναφορά: «...Η Μυτιληναίος και η Motor Oil, που έχει τις βαθιές τσέπες της οικογενειακής ναυτιλιακής επιχείρησης, έχουν προεπιλεγεί στους πλειοδότες που θα ανταγωνιστούν με την Gazprom της Ρωσίας και τη Socar του Αζερμπαϊτζάν για την εξαγορά της ΔΕΠΑ στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, από την οποία θα αντληθεί 1 δισ. ευρώ για την απομείωση του χρέους.

'Η επιβίωση είναι ο πρωταρχικός στόχος μας, αλλά το μέλλον είναι ο επόμενος', δήλωσε ο κ. Μυτιληναίoς. 'Θα έλθει το τέλος της κρίσης, αργά ή γρήγορα, και ο όμιλός μας πρέπει να έχει τοποθετηθεί σε πολύ καλή θέση για την επόμενη μέρα'. Η διαδικασία εξαγοράς της ΔΕΠΑ (συμπληρωματικά του ΔΕΣΦΑ) θα δείξει πολλά για τις πραγματικές δυνατότητες της κυβέρνησης (και του οικονομικού επιτελείου), για τις διαμορφούμενες νέες ισορροπίες και τους συσχετισμούς της επόμενης μέρας».

σ.σ.: Η στήλη έχει αναφερθεί (κυρίως) τεχνικά στη μετοχή της εταιρείας στα θέματα «Μετρώντας ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μυτιληναίο και Τιτάν» (8/11) και «Εστιάζοντας σε Μυτιληναίο και Εθνική» (16/10), όμως η κυρίως... παρακολούθηση έχει ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου με το προφητικό, όπως αποδεικνύεται, «Μυτιληναίος vs S&P» (9/8), οπότε ο επιχειρηματίας είχε επιχειρήσει μία πρώτη εκτίμηση με γνώμονα τα μεγέθη πρώτου 6μήνου.

(*) Στα αυτονόητα αναφέρεται σχολιαστικά ο αναγνώστης Δημήτρης (στο θέμα των F.T.).

(**) Η παρουσία μπορεί να εννοείται πολυεπίπεδη και όχι πάντα επ' ωφελεία των εργαζομένων ή της κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v