Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2013

ΕΛΣΤΑΤ: Νέμεσις…

Διώξεις σε βάρος τριών προσώπων για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Στο σχετικό θέμα της Εύας Καραμανώλη εκτός των άλλων αναφέρεται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην προέδρου Ανδρέα Γεωργίου και κατά του Κωνσταντίνου Μαρφέτα και της Ευσταθίας Ξενάκη. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα θα φανεί σε εύλογο χρόνο.

Ωστόσο, πέραν της όποιας δικαστικής απόφασης και του πιθανού καταλογισμού ευθυνών, η εξέλιξη αυτή καθεαυτήν παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς ακολουθεί την ανακριτική για τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου. Αναμένεται πως θα ακολουθήσουν και άλλα... επεισόδια με διαφορετικούς εμπλεκομένους.

Όμως, αποτελεί έστω ηθική δικαίωση όσων εξαρχής είχαν λάβει θέση ξεκάθαρη και χωρίς... βελτιώσεις(*).

Γι' αυτό ενδεικτικά θυμίζουμε:

Από ψέμα σε... ψέμα ο αμετροεπής Βενιζέλος, σημείωνε η στήλη στις 21/10/2011 όταν ο πληθωρικός πολιτικός ήταν πανίσχυρος αντιπρόεδρος Α΄ 

Δεν θα ξεμπλέξουν με το «φούσκωμα» της ΕΛΣΤΑΤ σημειωνόταν στις 29/11/2011 κι αναγνώστης προεξοφλούσε τότε πως «...δεν πρόκειται να γίνει τίποτε αφού τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ για το 2009 και το 2010 έχουν τριπλοτσεκαριστεί».

Αλλά και πιο πρόσφατα: «Ευθύνες σε ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου και Παπαδήμο» με αφορμή την κυκλοφορία του «Άγνωστου παρασκηνίου της προσφυγής στο ΔΝΤ» του Παν. Ρουμελιώτη (εκδόσεις Λιβάνη). Στις 28/9/12.


(*) Υπενθυμίσεις επειδή σε... μικρό χωριό ζούμε και λίγο ως πολύ μεταξύ μας γνωριζόμαστε.
Και επειδή εξαιτίας (ΚΥΡΙΩΣ) αυτών των ολίγιστων (για να μην ενδώσω στην ευκολία περί θεωριών συνωμοσίας και μεθοδευμένης και δόλιας ενέργειας...) καίγεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, επειδή με υπαιτιότητα (ΚΥΡΙΩΣ) αυτών τουλάχιστον μία «νέα γενιά» αισθάνεται απόκληρη και στην πατρίδα μου σοβεί πλέον ξεκάθαρη ανθρωπιστική κρίση σε θέματα υγείας, σίτισης, παιδείας. Ή μήπως κάνω λάθος;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v