Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 17 2013

Το fast… πατατράκ του Ελληνικού

Εκτός διεκδίκησης του Ελληνικού βρίσκεται πλέον και επίσημα το Εμιράτο του Κατάρ, καθώς αποσύρθηκε από την επόμενη φάση με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να περιοριστούν σε τρεις. Η Qatari Diar είναι το δεύτερο ηχηρό όνομα, μετά τον όμιλο του αμερικανού μεγιστάντα Ντόναλντ Τραμπ (που αποκλείστηκε κατά την πρώτη φάση) που αποσύρεται. Αυτά σημείωνε, μεταξύ άλλων, στο θέμα του ο έγκυρος Φώτης Κόλλιας καταγράφοντας το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος...θανάτου».

Πολλές οι αναφορές του Εκηβόλου στο...φιάσκο του Ελληνικού, από τους «ηρακλειδείς» του- τότε- πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Γιώργου Παπακωνσταντίνου & Χάρη Παμπούκη. Για τον πρώτο, που επί θητείας του ως... πλοιάρχου του Τιτανικού, οι εξελίξεις τρέχουν. Στο σχετικό θέμα διαβάζουμε, πως «αυγατίζουν» οι κάλπες- χάνεται η ουσία». Με την χώρα «αλυσοδεμένη» και την κοινωνία καθημαγμένη στα «κάγκελα» (...που λένε ).

Για τις ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην «τσάρου», των πολιτικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου αποφαίνονται (;) η Βουλή, πιθανότατα η Δικαιοσύνη.

Η στήλη επανέρχεται στο θέμα, καθώς τα έργα και οι ημέρες της- τότε- κυβέρνησης (εν γένει όμως των πολιτικών, κυρίως αυτών) είναι ενδεικτικά της αμετροέπειας, αλαζονείας τους. Αλλά και των διαχρονικών σχέσεων με παλαιά & νεότερα «επιχειρηματικά τζάκια» με δημοσιογράφους και «δημοσιογράφους», με τραπεζίτες, με μεγαλόσχημους.

Αυτή η αμετροέπεια διακατείχε τον Γ. Παπακωνσταντίνου, όταν αρχές Μαΐου (3/4/5- 5) η Ελευθεροτυπία «ξεσκέπαζε» το...φιάσκο του Ελληνικού, το δεύτερο μετά το...φιάσκο του Αστακού.

Για αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία (κυρίως ηθική) η αναφορά στο σημερινό φύλλο της «Ελευθεροτυπίας» για το fast πατα-track της τότε κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και των «κηπουρών» του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v