Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 20 2013

Σημεία των καιρών…

Εύλογες οι προσδοκίες που καλλιεργούνται από την πλευρά της κυβέρνησης, ειδικότερα από τον Αντ. Σαμαρά, στην προοπτική αναβάθμισης των γαλλοελληνικών σχέσεων. Σε σχετικό θέμα των Μιχάλη Καϊταντζίδη - Φώτη Κόλλια και Μάρως Τσαντήλα γίνεται μία αρχική προσέγγιση της επιστροφής των Γάλλων στην ελληνική αγορά.

Μακάρι να ευοδωθούν οι προσπάθειες, ακόμη καλύτερα δε στο πλαίσιο που αποσαφήνισε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος: «...Δεν ήρθαμε να πουλήσουμε όπλα, φρεγάτες, αλλά να συνεργαστούμε και να επενδύσουμε».

Σύμφωνα με το Bloomberg ο Σαμαράς θέλει να λύσει το ζήτημα του Αιγαίου και δεσμεύεται να βρει «φιλική λύση», σύμφωνα πάντα με το διεθνές πρακτορείο.

24ωρη γενική απεργία σήμερα και στη γειτονική μας Βουλγαρία. Η κυβέρνηση της γείτονος παραιτείται ΣΥΣΣΩΜΗ κι ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας απολογείται πως ΔΕΝ συμμετέχει σε κυβέρνηση υπό την οποία η αστυνομία χτυπάει τους ανθρώπους (οι χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα - λόγω κυρίως ξένων εταιρειών του κλάδου).

Στα ΜΜΕ περνά στα πολύ ψιλά γράμματα η νέα δραματική επιδείνωση της θέσης της χώρας (της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας). Σύμφωνα με χθεσινό θέμα της Ελευθεροτυπίας (εξαιρετική η ανάλυση του Κώστα Καλλωνιάτη), η Ελλάδα έχει αναρριχηθεί στη 13 η θέση του ζοφερού πίνακα ανεργίας διεθνώς. Συνάμα κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη χρέους διεθνώς (ως προς ΑΕΠ), πυροδοτώντας ένα εκρηκτικό μίγμα.

Θεμιτή η επικοινωνιακή πολιτική. Αρκεί να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε χρόνο εύλογο, που να αντέχουν η κοινωνία και η πατρίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v