Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 24 2013

Είναι σηματωρός ο τίτλος της FFGroup;

Μετοχή-σηματωρό θεωρεί ο Ιωάννης Δεληγιάννης την FF Group. Αναρτούμε την τεχνική προσέγγισή του και δύο σχετικά διαγράμματα.

"Τα ΚΑΕ είναι μια εταιρία που επέδειξε 'περίεργη' συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της έντονης καθοδικής κίνησης που προηγήθηκε.

Αρχικά, άργησε χαρακτηριστικά να διασπάσει καθοδικά το επίπεδο στήριξης των 12,900 περίπου. Όταν το έκανε, έμεινε για εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο κάτω από αυτό (3, 4 συνεδριάσεις) και επανήλθε με ορμή.

Στον παρόντα χρόνο έχει, ενδοσυνεδριακά τουλάχιστον, ξεπεράσει την προηγούμενη τοπική κορυφή των 14,800 με ανοδική δυναμική.

Θεωρητικά μιλώντας, αν ακυρωθεί ο προηγούμενος τοπικός σχηματισμός αναστροφής της ανοδικής κίνησης, τότε η μετοχή οφείλει είτε να επαναλάβει την προηγούμενη ανοδική κίνηση(!) -χαμηλά Μαΐου-Ιουνίου- είτε να δημιουργήσει έναν λίγο ευρύτερο σχηματισμό αντιστροφής.

Στη δεύτερη δυνατότητα, αν δούμε τη μετοχή σε ευρύτερο χρονικό διάστημα (4 έτη), θα δούμε ότι το επίπεδο των 15,400 μονάδων είναι ένα πιθανό σημείο ισχυρής αντίστασης και πραγματοποίησης του σχετικού σεναρίου. Εάν πραγματοποιηθεί το αρνητικό σενάριο, η μετοχή θα προσπαθήσει να σχηματίσει έναν ευρύτατο σχηματισμό inverse H&S, όπως δείχνει το σχετικό διάγραμμα. Στην περίπτωση αυτή θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και το αρνητικό σενάριο για τον FTSASE 25 με προσέγγισή του σε αρκετά χαμηλά επίπεδα (όχι νεότερα χαμηλά).

Στη πρώτη δυνατότητα (επανάληψη της ανοδικής κίνησης), μιλάμε ουσιαστικά για αναστολή του καθοδικού σεναρίου και για αναζήτηση άμεσης τοποθέτησης (ή πιθανότατα σε μία διόρθωση). Κρίσιμο επίπεδο η αξιόπιστη υπέρβαση των 15,400".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v