Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 18 2013

Άρχισαν τα όργανα και για τη Γερμανία

Ανεβάζουμε σύντομη ανάλυση και διαγράμματα του S&P 500 και του DAX, όπως μας τα έστειλε ο zaelias.

«Άρχισαν τα όργανα για τη Γερμανία με τον Egan-Jones Ratings να την υποβαθμίζει και μάλιστα λόγω του Νότου και της πολιτικής της ίδιας της χώρας... από Α+ σε Α.
Ο εν λόγω οίκος έχει προηγηθεί πολλάκις από τους γνωστούς Moody’s και S&P και σε άλλες περιπτώσεις, με τους υπόλοιπους να ακολουθούν σε δεύτερο χρόνο.

Ο DAX είναι πτωτικός σε ημερήσιο επίπεδο αρκετές συνεδριάσεις, ενώ σήμερα έσπασε και το κύριο διαγραμματικό του trend στην περιοχή του 7.600, ασχέτως αν δοκιμάσει και πάλι αντίδραση τις επόμενες μέρες.

Ο S&P, από την άλλη, αντιμέτωπος με την κύρια ημερήσια στήριξή του πολύ σημαντική για τη συνέχεια, μιας και διάσπαση μας δίνει ημερήσια έξοδο μετά από καιρό, ενώ όσο κρατάει δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά.

Ο χρυσός, κατά την άποψή μας, είναι τα προεόρτια και πιστεύουμε πως πάει σχετικά παράλληλα με τις αγορές, απλώς προηγείται σε σχηματισμό.. και δεν είμαστε της άποψης ότι επειδή πέφτει οι μετοχές είναι αυτές που θα επωφεληθούν. Η ερώτηση είναι η εξής: αν όλα αυτά τα διαγράμματα βγουν πτωτικά, τα ομόλογα συνεχίζουν να είναι υπερτιμημένα (εξαίρεση ο Νότος), πού θα πάνε τα κεφάλαια;».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v