Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι γυναίκες παίρνουν τα πορτοφόλια των ανδρών

Γιατί σε Ανατολή και Δύση η περιουσία των γυναικών αυξάνει με ταχύτερο ρυθμό και οδεύει προς τα 18 τρισ. δολάρια. Ποιες είναι οι διαφορές στην στρατηγική τους σε επενδύσεις και προμήθειες από τους άνδρες.

Υπάρχουν δυο λόγοι που η περιουσία του ασθενούς φύλλου αυξάνει σε βάρος των ανδρών. Όπως καταγράφει το video των Financial Times στην Ασία κόρες πλουσίων αναλαμβάνουν είτε μόνες, είτε από κοινού με τα αδέλφια τους ρόλους στους οικογενειακούς ομίλους, κάτι αδιανόητο στο παρελθόν.

Στη Δύση συμβαίνει κάτι άλλο: οι γυναίκες ζουν περισσότερο. Ετσι εν τέλει οι μεγάλοι όμιλοι μένουν για χρόνια στον έλεγχο γυναικών πριν περάσουν στην επόμενη γενιά.

Η περιουσία του ασθενούς φύλου (σήμερα στο 30% της παγκόσμιας) αναμένεται να αυξηθεί 8% γρηγορότερα από αυτή των ανδρών με αποτέλεσμα να φτάσουν τα 18 τρισεκατομμύρια δολάρια ως το 2021.

Τι πρέπει να ξέρουμε μετά απ’ όλα αυτά: ότι οι γυναίκες προτιμούν τις γυναίκες στις συνεργασίες τους, ότι συνήθως είναι πολύ πιο σκληρές στα παζάρια για τις αμοιβές, αλλά και το ότι τείνουν να δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην οικογένεια και την κληρονομιά-υστεροφημία.

Είναι καιρός το private banking να στρέψει την προσοχή του στις γυναίκες…

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v