Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι φέρνει το νέο έτος σε οικονομία και την πολιτική

Θα πυροδοτήσει ο Τραμπ ένα εμπορικό πόλεμο με την Κίνα; Τι θα γίνει με την τιμή του Bitcoin; Σε αυτά και άλλα κρίσιμα ερωτήματα για την παγκόσμια πολιτική και την οικονομία, οι Financial Times καταθέτουν τις απόψεις τους.

Μια «πρόγευση» των προβλέψεων των Financial Times για τη χρονιά που έρχεται περιλαμβάνει το παραπάνω βίντεο.

Δεν είναι βέβαια… αλάνθαστοι. Ειδικά το 2016, οπότε απέτυχαν να προβλέψουν το Brexit ή την άνοδο του Τραμπ στην εξουσία. Κατάφεραν ωστόσο το 2017 να «πετύχουν» στις βασικές εκτιμήσεις για τις γερμανικές και τις γαλλικές εκλογές. Είδαν σωστά την άνοδο του πετρελαίου πάνω από τα 50 δολάρια αλλά και την διατήρηση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιραν.

Από την άλλη πλευρά, το τέλος του ράλι στον S&P δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ ο Τραμπ δεν έχτισε ούτε ένα μέτρο από το τοίχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Ποια είναι τώρα τα βασικά στοιχήματα; Πώς η Τερέζα Μέι θα κρατηθεί στην εξουσία, ενώ ο Ντ. Τραμπ θα πυροδοτήσει εμπορικό πόλεμο με την Κίνα. Το Bitcoin θα καταρρεύσει την επόμενη χρονιά, ενώ στις ΗΠΑ οι έρευνες του Mueller θα φτάσουν ακόμα πιο κοντά στον Λευκό Οίκο.

© The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v