Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στη μάχη του 1 εκατ. μιλίων!

Οχήματα με απίστευτη διάρκεια ζωής απαιτεί το πέρασμα στην νέα τεχνολογία αυτοοδηγούμενων οχημάτων. Ποιες λύσεις εξετάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και ποιες ανησυχίες υπάρχουν για το επιχειρηματικό μοντέλο.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν ήδη πρωτότυπα (concept) οχήματα που δεν χρειάζονται οδηγό, αλλά ταυτόχρονα μπαίνουν σε μια ακόμα μάχη: αυτή της κατασκευής ενός οχήματος που μπορεί να διανύσει ένα εκατομμύριο μίλια!

Όπως εξηγεί το video η «διάρκεια» θα είναι κρίσιμη για τα αυτοοδηγούμενα οχήματα. Θα είναι άλλωστε μέρος του δικτύου μέσων μεταφοράς όπου απαιτείται να βρίσκονται σχεδόν πάντα σε λειτουργία.

Παράλληλα, η McKinsey εκτιμά ότι ως το 2030 ένα στα 10 οχήματα που θα διατίθενται θα αξιοποιείται για κοινή χρήση μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων, κάτι που θα μειώσει τις συνολικές πωλήσεις.

Ολοι οι μεγάλοι κατασκευαστές δοκιμάζουν αυτοοδηγούμενα οχήματα και αναμένεται τα αμέσως επόμενα χρόνια να είναι διαθέσιμα.

Υπάρχουν διάφορες τακτικές προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αυτό που παραμένει αβέβαιο είναι το επιχειρηματικό μοντέλο στις μεταφορές όταν η συγκεκριμένη τεχνολογία διευρυνθεί και οι τιμές των οχημάτων μειωθούν…

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v