Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρομπότ σε ρόλο… ντελιβερά στους δρόμους του Λονδίνου

Μια νέα τεχνολογία δοκιμάζεται σε 15 χώρες ανά τον κόσμο με τους εμπνευστές της να πιστεύουν ότι ξεκίνησαν μια επιχείρηση που θα αλλάξει πολλά. Ερώτημα, όμως, είναι πώς θα εξελιχθεί η… μάχη του πεζοδρομίου.

Στους δρόμους του Λονδίνου αλλά και σε πόλεις άλλων 15 χωρών μπορεί κανείς να δει κάτι περίεργο: ένα αυτόνομο ρομπότ σε ρόλο… ντελίβερι.

Εχοντας αναπτυχθεί από την Starship Technologies τα συγκεκριμένα ρομπότ είναι αυτόνομα, μεταδίδει ο Daniel Garrahan των Financial Times που πήρε ένα εξ αυτών από… πίσω.

Τα ρομπότ έχουν μια σειρά αισθητήρων, κάμερες και ραντάρ. Εχουν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν εμπόδια ακόμα και να μιλούν για να ζητήσουν από κάποιον να κάνει στην άκρη!

Μπορούν να κινηθούν οπουδήποτε μπορεί να κινηθεί και κάποιος σε αναπηρική ομπρέλα. Προς ώρας αντιμετωπίζονται θετικά από τους πολίτες του Λονδίνου. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν εκατοντάδες ή χιλιάδες εξ αυτών κατακλύσουν τους δρόμους μιας πόλης.

Η εταιρεία που τα αναπτύσσει πάντως είναι αισιόδοξη. Εκτιμά ότι από την επόμενη χρονιά θα τερματιστεί η δοκιμαστική λειτουργία (σ.σ. σήμερα κάποιος «συνοδεύει» τα ρομπότ ώστε να ελέγχει το πώς ανταποκρίνονται στα προβλήματα) και ότι σε πέντε χρόνια μπορεί να υπάρχουν εκατομμύρια ρομπότ στους δρόμους. Πιστεύει δε ότι θα είναι κερδοφόρα σε μόλις τρία χρόνια... 

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v