Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ρομπότ ανοίγουν νέα όρια στην εκπαίδευση

Παιδιά που δεν μπορούν να βρεθούν στην τάξη για ιατρικούς λόγους μπορούν μέσω ενός ρομπότ να «μεταφερθούν» σ’ αυτή. Η νέα τεχνολογία τα νέα δεδομένα που δημιουργεί και πια είναι τα προβλήματα.

Ένα ρομπότ παίρνει τη θέση ενός μαθητή στην τάξη όταν αυτός για ιατρικούς λόγους δεν μπορεί να έχει φυσική παρουσία. Μέσω αυτού μπορεί να παρακολουθεί το μάθημα, να κάνει ερωτήσεις αλλά και να μιλήσει με τους συμμαθητές του.

Η τεχνολογία δημιουργεί νέα δεδομένα (και) στην εκπαίδευση, όπως περιγράφει το video. Το συγκεκριμένο ρομπότ είναι δημιούργημα μιας νορβηγικής start up, της No Isolation (σ.σ. κανένας αποκλεισμός) και έχει στόχο να επιτρέψει σε παιδιά με μακροχρόνιες ασθένειες να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Ηδη περισσότερα από 300 τέτοια ρομπότ χρησιμοποιούνται ανά την Ευρώπη, τα 19 εξ αυτών στη Μεγάλη Βρετανία.

Παραμένει ωστόσο πρόβλημα το κόστος, που ανέρχεται στις 2.200 στερλίνες, αλλά και το γεγονός ότι η τεχνολογία είναι ακόμα στα αρχικά στάδια και δεν δουλεύει πάντα ομαλά.

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v