Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οδηγίες προς μάνατζερ γένους… θηλυκού

Ποιο είναι τελικά το κλειδί της επιτυχίας; Τέσσερις γυναίκες που ίδρυσαν τις δικές τους εταιρείες μιλούν για το πώς προσλαμβάνεις, πως απολύεις και για τα συστατικά που πρέπει να έχεις ώστε να «τρέχεις» τη δουλειά σου.

Τέσσερις γυναίκες που ίδρυσαν τις δικές τους επιχειρήσεις δίνουν τα δικά τους tips για όσους ενδιαφέρονται να μπουν στο χώρο των επιχειρήσεων.

«Μην προσλαμβάνετε ανθρώπους που μπορεί να είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους αλλά «τοξικοί» για την κουλτούρα, αυτός είναι ο νούμερο ένα κανόνας μου στο μάνατζμεντ, δηλώνει η μεγαλωμένη στην Αθήνα Αριάννα Χάφινγκτον. Απαιτείται σημειώνει να υπάρχει αίσθηση της αποστολής.

Από την άλλη πλευρά, μεγαλύτερο λάθος θεωρεί η Anna Skaya συνιδρυτής και CEO της Basepaws, είναι το να μην απολύεις αρκετά γρήγορα παρότι γνωρίζεις ότι κάποιος δεν κάνει.

Τεράστια σημασία δίνει η Diane Von Furstenberg ιδρύτρια της ομώνυμης εταιρείας στην αλήθεια, στο να την λες, να την αντιμετωπίζεις και να φτιάχνεις τα πράγματα. Για να επιτύχεις απαιτείται φιλοδοξία, αποφασιστικότητα αλλά και «μια καλή ιδέα».

Για την Debbie Wosskow, συνιδρύτρια της AllBright υπάλληλοι και επενδυτές πρέπει να είναι έτοιμοι για το «ταξίδι» γιατί συχνά θα είναι δύσκολο. Εχει σημασία το δίκτυό σου, τα ταλέντα αλλά και η εμπιστοσύνη, τονίζει.

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v