Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πρώτη δημοπρασία έργων τέχνης 1 δισ. δολαρίων

Ολη η συλλογή έργων του David Rockefeller βγαίνει στο σφυρί σε μια διαδικασία που οι ειδικοί ονομάζουν «δημοπρασία του αιώνα». Εξαιρετικά δύσκολο να υπολογιστεί η τελική τιμή που θα πιάσουν τα 1.500 έργα τέχνης που περιλαμβάνει.

Τον Μάρτιο ο David Rockefeller, τελευταίος εγγονός του πρώτου δισεκατομμυριούχου John D. Rockefeller έφυγε τον περασμένο Μάρτιο από τη ζωή σε ηλικία 101 ετών. Η οικογένεια είχε αποφασίσει να πουλήσει την συλλογή έργων τέχνης που είχε και έτσι ανοίγει το δρόμο για μια δημοπρασία η οποία μπορεί να φτάσει σε αξία το 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Όπως σημειώνει στο βίντεο o Andrew Edgecliffe-Johnson των Financial Times η συλλογή περιλαμβάνει 1.500 έργα μεταξύ των οποίων πίνακες του Πικάσο και του Ματίς και θα αποτελέσει την «δημοπρασία του αιώνα».

Για δυο-τρεις γενιές ο David Rockefeller είχε την οικονομική άνεση να αποκτά ότι καλύτερο υπήρχε, σημειώνει ο Marc Porter, πρόεδρος της Christie’s America. Υποστηρίζει ότι θα είναι ένα τεστ για την αγορά, καθώς για δεκαετίες δεν είχαν εμφανιστεί ανάλογα έργα.

Είναι αδύνατο να υπολογιστεί που θα φτάσουν οι αξίες, συμπληρώνει και εξηγεί ότι υπάρχουν πίνακες για τους οποίους ο οίκος δεν δίνει καν ενδεικτική τιμή, δεδομένης της σπανιότητας και της τεράστιας αξίας τους.

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v