Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η νέου τύπου εξόρυξη στο μακρινό Καλίνινγκραντ

Τη διαδρομή από το κεχριμπάρι στα… κρυπτονομίσματα αποφάσισε να καλύψει η απομονωμένη περιοχή της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να τονώσει τις επενδύσεις. Η παραγωγή bitcoin και τα οφέλη.

Το Καλίνινγκραντ είναι μια από τις πόλεις που φιλοξενούν το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Ρωσία. Γνωστό ως ο τόπος γέννησης του φιλόσοφου Immanuel Kant, αλλά και για το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται το 90% των παγκόσμιων αποθεμάτων κεχριμπαριού.

Αυτές τις ημέρες, ωστόσο, κάποιοι επιχειρηματίες της περιοχής προτιμούν να εξορύσσουν ένα διαφορετικό εμπόρευμα. Όπως φαίνεται και στο βίντεο η επιλογή δεν είναι άλλη από τα... κρυπτονομίσματα.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη αγορά δεν είναι απόλυτα ρυθμισμένη σε κρατικό επίπεδο, η περιφέρεια προσφέρει φορολογικά κίνητρα σε όσους εξορύσσουν κρυπτονομίσματα προκειμένου να προωθήσει επενδύσεις στην απομονωμένη περιοχή.

Σε μια αίθουσα που φαίνεται στο βίντεο παράγεται περίπου ένα bitcoin το μήνα, προσφέροντας εισόδημα περίπου 5.800 δολαρίων.

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v