Σκιές και ερωτήματα για την πορεία του Facebook

H βουτιά της κεφαλαιοποίησης του Facebook κατά $100 δισ. έχει προκαλέσει ερωτήματα για το μέλλον του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου. Πως βλέπουν τις εξελίξεις οι χρήστες, οι διαφημιστές και οι επενδυτές.

H μετοχή του Facebook κατέγραψε τον Ιούλιο βουτιά 20%, διαγράφοντας χρηματιστηριακή αξία ύψους 119 δισ. δολάρια σε μια ημέρα, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Wall Street. 

H δραματική αυτή πτώση, σε συνδυασμό με το σκάνδαλο υποκλοπής προσωπικών δεδομένων που οδήγησε τον ιδρυτή της εταιρείας, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, έχουν δημιουργήσει ανησυχίες για το αν έχει ξεκινήσει μια περίοδο... παρακμής για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. 

Οι πολιτικοί είναι εξαγριωμένοι με τα fake news, οι ρυθμιστικές αρχές ελέγχουν τις πρακτικές της εταιρείας όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, ενώ οι νεότεροι χρήστες στρέφονται σε άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Snapchat. 

Τι μπορεί να προμηνύουν όλα τα παραπάνω για το Facebook;

Παρακολουθείστε το βίντεο των Financial Times και ακούστε τι έχουν να πουν σχετικά με αυτό επενδυτές, χρήστες και διαφημιστές. 


Copyright The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus