Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκιές και ερωτήματα για την πορεία του Facebook

H βουτιά της κεφαλαιοποίησης του Facebook κατά $100 δισ. έχει προκαλέσει ερωτήματα για το μέλλον του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου. Πως βλέπουν τις εξελίξεις οι χρήστες, οι διαφημιστές και οι επενδυτές.

H μετοχή του Facebook κατέγραψε τον Ιούλιο βουτιά 20%, διαγράφοντας χρηματιστηριακή αξία ύψους 119 δισ. δολάρια σε μια ημέρα, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Wall Street. 

H δραματική αυτή πτώση, σε συνδυασμό με το σκάνδαλο υποκλοπής προσωπικών δεδομένων που οδήγησε τον ιδρυτή της εταιρείας, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, έχουν δημιουργήσει ανησυχίες για το αν έχει ξεκινήσει μια περίοδο... παρακμής για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. 

Οι πολιτικοί είναι εξαγριωμένοι με τα fake news, οι ρυθμιστικές αρχές ελέγχουν τις πρακτικές της εταιρείας όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, ενώ οι νεότεροι χρήστες στρέφονται σε άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Snapchat. 

Τι μπορεί να προμηνύουν όλα τα παραπάνω για το Facebook;

Παρακολουθείστε το βίντεο των Financial Times και ακούστε τι έχουν να πουν σχετικά με αυτό επενδυτές, χρήστες και διαφημιστές. 

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v