Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι «κληρονομιές» που άφησε η κρίση στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα διάσωσης ολοκληρώθηκε αλλά η χώρα έφτασε να είναι η τέταρτη πιο φτωχή στην Ευρώπη. Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση σε επενδύσεις, κτηματαγορά, ανεργία, ανάπτυξη και κόκκινα δάνεια.

Το πρόγραμμα διάσωσης τελείωσε αλλά τα τραύματα που κουβαλά η ελληνική οικονομία αποτυπώνοντας εύγλωττα σε μια σειρά γραφήματα που παρουσιάζει το παραπάνω video.

Η ανεργία αν και μειωμένη παραμένει υπερδιπλάσια της προ κρίσης περιόδου, δίνοντας μια θλιβερή πρωτιά στη χώρα μας. Τα μισά σχεδόν από τα δάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες είναι μη εξυπηρετούμενα, ποσοστό οκτώ φορές υψηλότερο.

Σε ότι αφορά το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν μπορεί να έχει αυξηθεί κατά 3,5% από τα μέσα του 2015, υπολείπεται ωστόσο 25% από αυτό του 2007. Η επανάκτηση των κεκτημένων δεν θα είναι εύκολη. Η πρόβλεψη είναι ότι το 2013 το ΑΕΠ θα είναι 17% χαμηλότερο από αυτό στις αρχές της κρίσης.

Θεαματική είναι η πτώση στις επενδύσεις, αλλά και στην αξία των ακινήτων.

Κάπως έτσι η χώρα μας έφτασε να είναι η τέταρτη πιο φτωχή στην Ευρώπη, μπροστά μόνο από τη Βουλγαρία, την Κροατία και τη Ρουμανία.

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v