Πέντε γραφήματα που προκαλούν… τρόμο!

Μηνύματα για την επόμενη ημέρα στέλνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αλλά και η εικόνα στα εταιρικά. Η επικράτηση της Apple έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών και το κακό ιστορικό της FED.

Πίσω από τη βουτιά των διεθνών αγορών τον Οκτώβριο και των προσπαθειών ανάκαμψης κρύβεται μια από γραφήματα που μπορούν να προκαλέσουν τρόμο. Τα παρουσιάζουν και τα αναλύουν η συντάκτης των Financial Times Katie Martin και η Laura Frost της M&G.

Σε αυτά φαίνεται μια «ανακόντα» που αφυπνίζεται μέσα από τις αποδόσεις του 30ετους αμερικανικού ομολόγου. Καταγράφεται επίσης το γεγονός ότι οι επενδυτές στα εταιρικά ομόλογα είναι σήμερα πολύ λιγότερο προστατευμένοι απ’ ότι στο παρελθόν.

Εντυπωσιακή είναι η σύγκριση της κεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών (οι 26 που συμμετέχουν στον Stoxx 600) με την αντίστοιχη της Apple.

Αν τα παραπάνω δεν σας «τρόμαξαν», υπάρχει και κάτι άλλο. Ένα γράφημα που δείχνει ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (FED) δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν να ενορχηστρώσει μια ήπια προσγείωση της οικονομίας.

Και κάτι τελευταίο, που ίσως δεν τρομάζει αλλά προκαλεί έκπληξη: οι αμερικανοί ξοδεύουν για το Halloween συνολικά 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα 3,2 δισ. για κουστούμια, 2,7 δισ. για στολισμούς, 2,6 δισ. για γλυκά και 400 εκατ. δολάρια για… κάρτες!


Copyright The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v