Δείτε εδώ την αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Πως θα διεξαχθούν οι hi tech πόλεμοι του μέλλοντος

Σε διαρκή αναζήτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος βρίσκονται οι ΗΠΑ βλέποντας την δύναμη της Κίνας να αυξάνει. Τεχνητή νοημοσύνη, ρομπότ αλλά και το Διάστημα στην ατζέντα των ερευνητικών κέντρων.

Η Κίνα και όχι η Ρωσία εμφανίζεται σήμερα ως ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των ΗΠΑ στο διεθνές στερέωμα, αλλά και η μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για την ειρήνη.

Όπως εξηγεί το σχετικό βίντεο των Financial Times αμφότερες οι πλευρές ανησυχούν μήπως η άλλη αποκτήσει αποφασιστικό πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε σύγκρουση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν επιδοθεί σε ένα ερευνητικό κρεσέντο το οποίο επεκτείνεται σε χώρους που θυμίζουν «επιστημονική φαντασία», από τα ρομπότ που θα μάχονται και ο πόλεμος του διαστήματος.

Οι Financial Times επισκέφτηκαν ένα ερευνητικό κέντρο του αμερικανικού στρατού. Σε αυτό γίνονται πειράματα με μηχανικά μέρη που ενισχύουν το ανθρώπινο σώμα. Ενας κρίσιμος τομέας είναι και τα ρομπότ, διαβλέποντας ένα μέλλον στο οποίο άνθρωποι ίσως να μην είναι καν στο πεδίο της μάχης.

Ηδη, άλλωστε η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ. Τα «αόρατα» στα ραντάρ αεροσκάφη αποτελούν γεγονός, όπως δείχνει το F35.


Copyright The Financial Times Limited 2017. All rights reserved.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus