Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μετοχή της Apple πήρε την… κάτω βόλτα

Οι τρεις πηγές ανησυχίας στις τάξεις των επενδυτών και η πτώση των τεχνολογικών εταιρειών στη Wall Street. Απώλειες ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε όρους κεφαλαιοποίησης για τις Faangs.

Η Apple ήταν η πρώτη εισηγμένη εταιρεία που έφτασε σε κεφαλαιοποίηση άνω του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ. Από τις αρχές του μήνα, όμως, έχει χάσει περίπου 20%. Τους λόγους ανησυχίας των επενδυτών εξηγεί το σχετικό video:

α) Οι πωλήσεις. Ανακοινώθηκαν απογοητευτικές προβλέψεις αλλά και το ότι θα σταματήσει να ανακοινώσει τον αριθμό πωλήσεων iPhone και iPads.

β) Οι τιμές. Η Goldman Sachs εκτιμά ότι το iPhone βρίσκεται στα όρια του premium σε ότι αφορά την τιμή και θα μπορούσε να χάσει μερίδιο αγοράς.

γ) Η αγορά. Ανησυχίες υπάρχουν για τις εμπορικές εντάσεις και την κάμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Υπό το βάρος των παραπάνω οι Faangs (Facebook, Apple, Amazon, Netflix και Google) έχουν χάσει χρηματιστηριακή αξία 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων από τα υψηλά έτους…

© The Financial Times Limited 2018. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v