Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι πάει... στραβά στη Μεγάλη Βρετανία

Στον μεγάλο ασθενή της Ευρώπης έχει μετατραπεί η Βρετανία σύμφωνα με τον Μάρτιν Γουλφ των Financial Times. Η ανεπαρκής πολιτική ηγεσία, η κρίση εθνικής ταυτότητας και η χαμηλή παραγωγικότητα.

H Bρετανία είναι αντιμέτωπη με έξι αλληλοσυνδεόμενες κρίσεις υποστηρίζει στο παραπάνω βίντεο ο Μάρτιν Γουλφ, στο οποίο παρουσιάζει μια ζοφερή εικόνα της Γηραίας Αλβιώνας.  

Ο αρθρογράφος των Financial Times επιχειρεί να αναλύσει τις οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις πίσω από το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να έχει περιέλθει η Βρετανία. 

Ο ίδιος αναδεικνύει ως σημαντικότερο οικονομικό πρόβλημα την επίμονα χαμηλή παραγωγικότητα, ενώ παράλληλα εντοπίζει μια κρίση εθνικής ταυτότητας, η οποία σχετίζεται άμεσα με τις διαιρέσεις γύρω από το Brexit.

Γιατί πιστεύει ότι οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας δεν κατάφεραν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων πριν και μετά το δημοψήφισμα. 

Οι «βολές» κατά του Κόρμπιν και του Τζόνσον και η δυσοίωνη πρόβλεψη για το μέλλον. 

© The Financial Times Limited 2019. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v