Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί οι επενδυτές αγοράζουν ομόλογα με αρνητική απόδοση

Οι Financial Times εξηγούν γιατί funds και ιδιώτες επενδυτές τοποθετούνται σε έναν τίτλο από τον οποίο θα... χάσουν χρήματα. Ο ρόλος των επιτοκίων, η αναζήτηση ασφάλειας και η δευτερογενής αγορά. Το παράδειγμα του γερμανικού bund.

Την εκ πρώτης όψεως παράδοξη επιλογή των επενδυτών να αγοράζουν στοιχεία ενεργητικού με αρνητική απόδοση επιχειρεί να εξηγήσει το βίντεο των Financial Times, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το γερμανικό bund. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει σε αρνητικά επίπεδα, στο -0,3%, κάτι που σημαίνει ότι όσοι επενδύουν σήμερα σε αυτόν τον τίτλο θα πάρουν πίσω λιγότερα χρήματα από το κεφάλαιο τους. 

Γιατί κάποιος πληρώνει για να χάνει χρήματα και να δεν τα αφήσει στην άκρη για να τα τοποθετήσει κάπου αλλού;

Την απάντηση αυτή δίνει στο βίντεο που ακολουθεί δημοσιογράφος των Financial Times, αναλύοντας τον ρόλο που διαδραματίζουν τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών, η παροχή ασφάλειας και η δυνατότητα πώλησης των τίτλων στη δευτερογενή αγορά. 

 

© The Financial Times Limited 2019. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v