Πώς το οργανωμένο έγκλημα αποψιλώνει τον Αμαζόνιο!

Ο αγώνας για τα δάση στη Βραζιλία είναι και ένας αγώνας κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς. Ο ρόλος των πολιτικών, τα καρτέλ ναρκωτικών και οι μαρτυρίες των φυλών ιθαγενών.

O Αμαζόνιος απειλείται από έναν «πυρετό του χρυσού» που έχει ξεσπάσει μετά την άνοδο της κυβέρνησης Μπολσονάρου στην εξουσία.

Η σημερινή κυβέρνηση της Βραζιλίας εφαρμόζει μια πολιτική απορρύθμισης, χαλαρώνοντας τις ποινές για όσους παραβιάζουν την υφιστάμενη νομοθεσία και ενθαρρύνοντας την εντατικοποίηση της εκδάσωσης.

Περίπου το 80% της εκδάσωσης στον Αμαζόνιο είναι παράνομη. Οι καταπατητές μπορεί να χρηματοδοτούνται από κάποιον διεφθαρμένο πολιτικό, καρτέλ ναρκωτικών, παραστρατιωτικές ομάδες ή κάποιον τοπικό κτηματία. 

Στο παραπάνω βίντεο οι Financial Times ρίχνουν φως στις μεθόδους που ακολουθεί το οργανωμένο έγκλημα για να εκμεταλλευτεί οικονομικά τον Αμαζόνιο και στον ρόλο της πολιτικής ηγεσίας, ενώ παράλληλα καταγράφουν τις μαρτυρίες των φυλών που προσπαθούν να σώσουν τη γη τους. 

© The Financial Times Limited 2019. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v