Τέσσερα αποκαλυπτικά γραφήματα για τον κορωνοϊό

Με τη βοήθεια γραφημάτων οι Financial Times παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον νέο κορωνοϊό. Η σύγκριση με τον SARS. Ποια είναι τα πραγματικά μεγέθη όσον αφορά το επίπεδο μολυσματικότητας και τη θνησιμότητα.

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για την εξάπλωση του κορωνοϊού; Οι Financial Times επιχειρούν να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό μέσα από τέσσερα διαφωτιστικά γραφήματα τα οποία μας βοηθούν να κατανοήσουμε πόσο γρήγορα εξαπλώνεται ο ιός και πόσο επικίνδυνος είναι για τη δημόσια υγεία.

To πρώτο γράφημα συγκρίνει τον κορωνοϊό με τον SARS με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί από την ημέρα που αναφέρθηκε επίσημα το πρώτο κρούσμα. 

Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι των Financial Times αναλύουν τη γεωγραφική εξάπλωση του ιού στην Κίνα και στην υπόλοιπη υφήλιο. 

Στο τρίτο γράφημα οι δημοσιογράφοι των Financial Times αντιπαραβάλλουν το επίπεδο μολυσματικότητας του κορωνοϊού με αυτό της γρίπης, ενώ στο τελευταίο εξετάζουν τη μολυσματικότητα σε συνάρτηση με το ποσοστό θνησιμότητας

© The Financial Times Limited 2020. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v