Γιατί η Δύση θα πληγεί σκληρότερα από τον κορωνοϊό

Εντυπωσιακή η διαφοροποίηση μεταξύ χωρών της Ασίας και της Δύσης στην αντίδραση απέναντι στην πανδημία. Οι ελλείψεις στα υγειονομικά συστήματα, τα πολιτικά λάθη και τα παθήματα που δεν έγιναν… μαθήματα.

Κρίσιμη παράμετρος υπήρξε, σύμφωνα με το παραπάνω βίντεο, η «επιθετική» χρήση των διαγνωστικών τεστ από ασιατικές χώρες, για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Μέσω των σχετικών γραφημάτων μάλιστα εξηγείται πώς χώρες όπως η Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη, κατάφεραν να περιορίσουν τη διασπορά και τους θανάτους σε ρυθμούς πολύ χαμηλότερους από την Κίνα. Από την άλλη πλευρά, Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ δεν κατάφεραν να πετύχουν το ίδιο.

Στα δυτικά συστήματα υγείας καταγράφεται μεγάλη υστέρηση στη διεξαγωγή ελέγχων και αυτό αποδίδεται στην έλλειψη επαρκών αποθεμάτων. Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας.

Υπάρχουν και άλλες κρίσιμες παράμετροι. Στην Ασία, κάποιες κυβερνήσεις ήταν απόλυτα ξεκάθαρες για τους κινδύνους. Αντίθετα οι Ντόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον εμφανώς υποτίμησαν το θέμα.

Τέλος, στην Ασία τα μαθήματα από την επιδημία του SARS ήταν αυτά που οδήγησαν σε καλύτερη προετοιμασία για την επόμενη πανδημία.

Κάτι που στην Ευρώπη δεν έγινε…

© The Financial Times Limited 2020. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v