Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπιλ Γκέιτς: Ετσι θα αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό

Η στοχευμένη διενέργεια τεστ και η κοινωνική απομόνωση είναι τα κύρια εργαλεία στη μάχη κατά της πανδημίας, τονίζει ο Μπιλ Γκέιτς. Μόνο με το εμβόλιο θα υπάρξει τελική λύση. Μεγαλύτερη η πρόκληση για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

O ιδρυτής της Microsoft και δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είχε προειδοποιήσει πριν από μια πενταετία ότι ένας ιός με μεγάλη μεταδοτικότητα αποτελεί μεγαλύτερο παγκόσμιο κίνδυνο από έναν πόλεμο.

Σήμερα βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης κατά του νέου κορωνοϊού μέσω του ιδρύματός του, υποσχόμενος να δαπανήσει ως και 100 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση της έρευνας για την εύρεση εμβολίου και θεραπείας.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Μπιλ Γκέιτς τονίζει ότι σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο τα δύο κύρια εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η στοχευμένη διενέργεια τεστ και η κοινωνική απομόνωση.

Σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν φάρμακα τα οποία θα μειώσουν το ποσοστό θνησιμότητας. H τελική λύση ωστόσο θα είναι σύμφωνα με τον ίδιο ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο. Για το λόγο αυτό ο κ. Γκέιτς απευθύνει έκκληση στις πλούσιες χώρες να χρηματοδοτήσουν την έρευνα για το εμβόλιο. 

Όσον αφορά τις αναπτυσσόμενες χώρες, ο κ. Γκέιτς υποστηρίζει ότι τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης θα είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστούν λόγω των συνθηκών διαβίωσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Τονίζει, ωστόσο, ότι οι κυβερνήσεις των αναπτυσσόμενων χωρών θα πρέπει να προσπαθήσουν να επιπεδοποιήσουν την καμπύλη των κρουσμάτων, καθώς αυτό θα καθυστερήσει την εξάπλωση του ιού και θα περιορίσει την πίεση που θα ασκηθεί στα συστήματα υγείας.

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ιδρυτή της Microsoft στους Financial Times και όλα όσα έχει να πει σχετικά με τη μάχη κατά της πανδημίας. 

© The Financial Times Limited 2020. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v