Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί τα ακίνητα απειλούν την επανεκλογή Τραμπ

Με έξωση απειλούνται περίπου 30 με 40 εκατομμύρια Αμερικανοί ενοικιαστές, ενώ υπαρκτός είναι ο κίνδυνος κατάσχεσης για πολλά νοικοκυριά. Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για την αποδοχή των οικονομικών πολιτικών του Τραμπ.

Οι Αμερικανοί θα προσέλθουν στις κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου την Τρίτη σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. H πανδημία, ο φυλετικός διχασμός, η πόλωση, η κόντρα για το Ανώτατο Δικαστήριο δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Αλλά το μεγαλύτερο από όλα τα προβλήματα είναι η αδυναμία της οικονομίας να ανακάμψει από τη μεγαλύτερη ύφεση μετά το κραχ του 1929.

Το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής αποτυπώνεται καλύτερα στην αγορά ακινήτων. Περίπου 30 με 40 εκατομμύρια Αμερικανοί ενοικιαστές κινδυνεύουν με έξωση, καθώς η πανδημία έχει δημιουργήσει στρατιές ανέργων.

Το 32% των νοικοκυριών της χώρας απειλείται με έξωση ή κατάσχεση. Εν τω μεταξύ, πάνω από το 30% των ενήλικων δυσκολεύονται να καλύψουν τα έξοδα του σπιτιού, ενώ το 10% αντιμετωπίζει ελλείψεις στα τρόφιμα.

Η οικονομία παραμένει η κατηγορία στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ καταγράφει καλύτερες επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις. Αλλά τους τελευταίους έξι μήνες, μετά την έναρξη της πανδημίας, η στήριξη προς τις οικονομικές του πολιτικές έχει αρχίσει να εξασθενεί. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση των FT, ο αριθμός των ανθρώπων που απάντησαν ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει ο Λευκός Οίκος πλήττουν την οικονομία ήταν μεγαλύτερος από εκείνων που πιστεύουν το αντίθετο.

Οι FT επισκέφτηκαν τη Φιλαδέλφεια, τη μεγαλύτερη πόλη σε μία από τις πολιτείες-κλειδιά για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, και συνομίλησαν με μισθωτές ακινήτων, ενοικιαστές, καθηγητές πανεπιστημίου και μέλη του Κογκρέσου σχετικά με την κατάσταση στην αγορά κατοικίας και τις επιπτώσεις στα οικονομικά των νοικοκυριών και την ψήφο τους.

Δείτε τι απάντησαν στο παραπάνω βίντεο.

© The Financial Times Limited 2020. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v