Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάουτσι: Τι σημαίνει για την πανδημία το εμβόλιο της Pfizer

Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος του εμβολίου στη μάχη για τον έλεγχο της πανδημίας σύμφωνα με τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο των ΗΠΑ. Ο κίνδυνος χαλάρωσης και τα κρίσιμα ερωτήματα για τη διάρκεια της ανοσίας.

Το εμβόλιο της Pfizer αποτελεί μια σπουδαία είδηση στη μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά είναι νωρίς να κηρύξουμε τη νίκη κατά της πανδημίας προειδοποιεί ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

Ο κ. Φάουτσι επισημαίνει ότι δεν περίμενε ότι το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου θα ήταν τόσο υψηλό, πάνω από 90%. Παράλληλα, αναφέρει ότι η ανακοίνωση της Pfizer δημιουργεί μεγάλες ελπίδες και για το εμβόλιο που εξελίσσει η Moderna, καθώς βασίζονται στην ίδια τεχνολογία.

Παράλληλα, όμως, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενάντια στη χαλάρωση των προσπαθειών για τον έλεγχο του ιού. Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στους Financial Times, τα κρούσματα στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφουν ραγδαία άνοδο. Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τον ίδιο ότι τα ευχάριστα νέα για το εμβόλιο δεν πρέπει να μας οδηγήσουν στον εφησυχασμό.

Το εμβόλιο «είναι το φως στην άκρη του τούνελ» υπογραμμίζει. «Είμαστε πολύ, πολύ μακριά από τη νίκη. Πρέπει πραγματικά να επιτείνουμε την προσπάθεια όσον αφορά τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας» προσθέτει.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα πως αν και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι υψηλή δεν γνωρίζουμε ακόμα πόση διάρκεια έχει η ανοσία που προκαλεί. Τούτο σημαίνει πως ο εμβολιασμός μπορεί να χρειαστεί να γίνεται σε τακτική βάση. 

© The Financial Times Limited 2020. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v