Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ξέρουμε και τι δεν ξέρουμε για κορωνοϊό και επόμενη ημέρα

Οι Financial Times δίνουν απαντήσεις για τον αντίκτυπο της Covid-19 στην οικονομία, το περιβάλλον και το μέλλον των πόλεων. Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας για επόμενη πανδημία.

Έχουμε διαβάσει πολλά εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία και βαρύγδουπες δηλώσεις για τον κορωνοϊό και πώς επέφερε ριζικές και μη αναστρέψιμες ανατροπές στην κοινωνική πραγματικότητα.

Αλλά δεν είναι εύκολο να διακρίνει κανείς τα πράγματα που έχουν αλλάξει μια για πάντα από αυτά που θα επιστρέψουν στην κανονικότητα τους επόμενους μήνες, καθώς θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Στο παραπάνω βίντεο ο δημοσιογράφος των Financial Times, Τζον Μπερν-Μέρντοχ, αναλύει κάποιες από τις προβλέψεις που έχουμε ακούσει για το πώς ο κορωνοϊός θα αλλάξει τον κόσμο και επιλέγει αυτές που φαίνονται πιο εύλογες με βάση τα δεδομένα.

Ποιος θα είναι ο οικονομικός αντίκτυπος του κορωνοϊού για τις χώρες της Δύσης; Θα υπάρξει μετάβαση σε μια φιλική προς το περιβάλλον οικονομία; Θα γίνουμε μάρτυρες ενός κύματος φυγής από τις μεγάλες πόλεις προς τα προάστια και την ύπαιθρο; Θα είναι οι δυτικές κοινωνίες πιο έτοιμες να αντιμετωπίσουν μια μελλοντική πανδημία όπως συνέβη με τις ασιατικές χώρες;

Δείτε το παραπάνω βίντεο για να μάθετε ποιες είναι οι πιο πιθανές απαντήσεις με βάση τα ως τώρα δεδομένα.

© The Financial Times Limited 2020. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v