Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι μεγαλουπόλεις στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Οι δημάρχοι τεσσάρων μεγαλουπόλεων αποκαλύπτουν στους Financial Times πώς σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τις περιβαλλοντικές προκλήσεις. Ποιες είναι οι λύσεις που προκρίνουν σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Oι πόλεις εκπέμπουν το 70% των αερίων του θερμοκηπίου του πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι αν βελτιώναμε τον σχεδιασμό τον πόλεων, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δενδροφυτεύσεις, ο αντίκτυπος για την κλιματική αλλαγή θα ήταν τεράστιος.

Οι Financial Times συζήτησαν με τους δημάρχους τεσσάρων μεγαλουπόλεων στην Ευρώπη, την Ινδία, την Αφρική και την Αμερική για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν από την κλιματική αλλαγή, αλλά και πώς σχεδιάζουν να τις αντιμετωπίσουν.

Δείτε το παραπάνω βίντεο και μάθετε για τα βραχυπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα που σκοπεύουν να εφαρμόσουν οι δημάρχοι του Παρισιού, της Βομβάης, του Λος Άντζελες και της Άκρα για να κάνουν τις πόλεις τους πιο φιλικές προς το περιβάλλον και πιο ευχάριστες για τους κατοίκους τους.

© The Financial Times Limited 2021. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v