Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοντέλο Netflix η λύση για το πρόβλημα των αντιβιοτικών

Χρειαζόμαστε μια νέα προσέγγιση για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο από την αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά. Τα κίνητρα για τις φαρμακευτικές προκειμένου να στοχεύσουν σε νέα σκευάσματα και το συνδρομητικό μοντέλο.

Η πανδημία έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους εκτός εργασίας και σε πολύωρη παραμονή στο σπίτι. Και στο σπίτι πολλοί από εμάς έχουν στραφεί σε διαδικτυακές υπηρεσίες streaming για την ψυχαγωγία μας.  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πληρώνουμε μηνιαία συνδρομή, ανεξάρτητα από το πόσο παρακολουθούμε. Αλλά ένα συνδρομητικό μοντέλο όπως αυτό θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί στην αντιμετώπιση μιας μείζονος παγκόσμιας απειλής για την υγεία - της αντοχής στα αντιβιοτικά.

Ο νέος κορωνοϊός είναι μια υπενθύμιση της απειλής που αντιμετωπίζουμε από νέες μολυσματικές ασθένειες. Αλλά ενέτεινε επίσης ένα διογκούμενο πρόβλημα - την υπερβολική χρήση αντιβιοτικών. Αυτό ενισχύει τη μικροβιακή αντοχή και θα μπορούσε να καταστήσει άχρηστα τα αντιβιοτικά.

Έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από την ανακάλυψη της πενικιλίνης. Αυτό το θαυμάσιο φάρμακο οδήγησε την ιατρική σε μια νέα εποχή. Αλλά η αντοχή στα αντιβιοτικά σημαίνει ότι απειλείται η χορήγηση αποτελεσματικών αντιβιοτικών.

Τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες ανθεκτικές στα φάρμακα. Τα συστήματα υγείας ήταν απρόθυμα να πληρώσουν για νέα αντιβιοτικά όσα καταβάλλουν για θεραπείες άλλων ασθενειών, όπως ο καρκίνος. Προσπάθησαν, ορθώς, να περιορίσουν τη χρήση, αλλά αυτό σημαίνει ότι τόσο η τιμή, όσο και ο όγκος πωλήσεων κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, το οποίο σημαίνει με τη σειρά του ότι οι φαρμακευτικές δεν έχουν να αποκομίσουν σοβαρά κέρδη.

Ως εκ τούτου, ακόμη και ο μικρός αριθμός των φαρμακευτικών εταιρειών που εξέλιξαν επιτυχώς νέα αντιβιοτικά πολλές φορές δυσκολεύτηκαν να επιβιώσουν.

Δείτε το παραπάνω βίντεο και μάθετε πώς ένα συνδρομητικό μοντέλο θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση σε αυτό το υπαρξιακό για την υγεία μας πρόβλημα.

© The Financial Times Limited 2021. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v