Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η mega-πόλη που φτιάχνουν οι Σαουδάραβες μέσα στην έρημο!

Το project - «μαμούθ» που έχει στα σκαριά η Σαουδική Αραβία αφορά σε μια μεγαλούπολη κατασκευασμένη από το μηδέν, χωρίς αυτοκίνητα, καθώς θα είναι δομημένη σε μια ευθεία γραμμή 170 χιλιομέτρων!

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει την κατασκευή μιας φουτουριστικής πόλης από το μηδέν κατά μήκος της ερήμου.

Το έργο ονόματι «The Line» υπολογίζεται ότι θα κοστίσει από 100 ως 200 δισ. δολάρια. Η πόλη θα ξεκινάει από την Ερυθρά Θάλασσα και θα εκτείνεται σε μια γραμμή 170 χιλιομέτρων. Θα φιλοξενεί ως και 1 εκατομμύριο κατοίκους, οι οποίοι δεν θα χρειάζονται αυτοκίνητα για να κυκλοφορούν, αλλά θα χρησιμοποιούν ένα υπόγειο σύστημα μεταφορών.

H πόλη είναι μέρος του Neom, το project των 500 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε το 2017 ο διάδοχος πρίγκιπας και de facto ηγέτης του βασιλείου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Το Neom χρηματοδοτείται από το κρατικό επενδυτικό Ταμείο της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για μια ζώνη ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, η οποία θα έχει έκταση 26.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει σύγχρονες πόλεις, λιμάνια και βιομηχανικές περιοχές.

Πόσο ρεαλιστικό είναι το «The Line»; Ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι κατασκευαστές του; Τι σηματοδοτεί για το μέλλον της Σαουδικής Αραβίας;

Δείτε τι υποστηρίζουν στο παραπάνω βίντεο αρχιτέκτονες, αναλυτές και στελέχη του Neom.

© The Financial Times Limited 2021. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v