Ο συνιδρυτής της Tesla ποντάρει πολλά στην ανακύκλωση μπαταριών

Τη λύση σε ένα μεγάλο περιαβαλλοντικό πρόβλημα φιλοδοξεί να δώσει η νεοφυής Redwood Materials. Η νέα αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η ανάγκη για διαχείριση των αποβλήτων.

Κάθε κινητό τηλέφωνο, κάθε φορητός υπολογιστής, κάθε μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου περιέχει πολύτιμα μέταλλα τα οποία μπορεί σύντομα να κοστίζει λιγότερο να ανακυκλωθούν, παρά να εξορυχθούν.

Αυτό είναι το όραμα του συνιδρυτή της Tesla, Τζ. Μπ. Στρόμπελ, ο οποίος την εγκατέλειψε το 2019 για να επικεντρωθεί στην κατασκευή πλήρως ανακυκλώσιμων μπαταριών ιόντων λιθίου.

Ο ίδιος πιστεύει ότι διαθέτει την απαιτούμενη τεχνολογία για να ανακυκλώσει αυτές τις μπαταρίες στη νεοφυή εταιρεία του Redwood Materials.

H Redwood έχει αντλήσει περισσότερα από 700 εκατ. δολάρια για να εξελίξει την κατασκευή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων χωρίς την ανάγκη νέας εξόρυξης μετάλλων.

Αν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκπέμπουν ήδη μηδενικούς ρύπους γιατί είναι τόσο σημαντική η ανακύκλωση των μπαταριών τους; 

Την απάντηση μπορείτε να την βρείτε αν παρακολουθήσετε το παραπάνω βίντεο των Financial Times.

© The Financial Times Limited 2021. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v