Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπάρχει «φούσκα» στην παγκόσμια αγορά κρασιού;

Τι μέλλει γενέσθαι στον κλάδο που έχει εντυπωσιάσει τους επενδυτές με τις αποδόσεις του τα τελευταία χρόνια. Η απειλή της κλιματικής αλλαγής και οι απατεώνες.

Τα τελευταία 10 χρόνια, όσον αφορά τις επιδόσεις των επενδύσεων πολυτελείας, το κρασί βρίσκεται πίσω μόνο από τα αυτοκίνητα και το σπάνιο ουίσκι, σύμφωνα με τον δείκτη επενδύσεων Knight Frank.

Αλλά η διεθνής αυτή αγορά αντιμετωπίζει μια παγκόσμια πρόκληση που θα μπορούσε να επηρεάσει τις αξίες και τις τιμές μακροπρόθεσμα: την κλιματική αλλαγή.

Οι κύριες οινοπαραγωγικές περιοχές που είναι κατάλληλες για επενδύσεις βρίσκονται όλες στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος, όπως η Νάπα Βάλεϊ στην Καλιφόρνια, στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, το Μπορντό και η Βουργουνδία. Οι περιοχές γίνονται όλο και πιο ζεστές ή όλο και πιο κρύες.

Καθώς το κλίμα μας αλλάζει, θα μπορούσε να καταστήσει πιο δύσκολη την παραγωγή μελλοντικών σοδειών της ποιότητας που έχουμε συνηθίσει.

Η κλιματική αλλαγή πρόκειται να παίξει ρόλο στη ζωή του κρασιού. Το ίδιο και το πρόβλημα της πλαστογράφησης ακριβών κρασιών από απατεώνες. 

Δείτε στο βίντεο των Financial Times τι εκτιμούν ειδικοί του κρασιού για τις δύο μεγάλες αυτές προκλήσεις και πώς θα επηρεάσουν την αγορά.

© The Financial Times Limited 2022. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v