Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπορεί η μπύρα να γίνει πιο «πράσινη»;

Περίπου 90 λίτρα νερό απαιτούνται για να να παραχθεί μόλις ένα λίτρο μπύρας. Καινοτόμες ζυθοποιίες αναζητούν τρόπους για βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ζυθοποιίες σε όλη την υφήλιο προσπαθούν να γίνουν πιο πράσινες και να περιορίσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Η Heineken, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, σκοπεύει να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα ως το 2040.

Στο επίκεντρο των προσπαθειών για πιο «πράσινη» μπύρα είναι ο περιορισμός της χρήσης νερού.  Η παρασκευή μπύρας απαιτεί μεγάλη κατανάλωση νερού, καθώς γα την παραγωγή ενός λίτρου μπύρας χρειάζονται κατά μέσο όρο 90 λίτρα νερού από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας.

Οι Financial Times επισκέφτηκαν διάφορα καινοτόμα ζυθοποιία στην Ολλανδία και συνομίλησαν με τους υπεύθυνους όσον αφορά τα περιθώρια για την εξοικονόμηση νερού στην παραγωγική διαδικασία.

© The Financial Times Limited 2022. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v