Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Mασκ αποκαλύπτει τα σχέδιά του για Twitter, Tesla και... Διάστημα

Πώς οραματίζεται το μέλλον του Twitter και γιατί πιστεύει ότι πάσχει από αριστερές προκαταλήψεις. Λάθος, υποστηρίζει, ο αποκλεισμός του Τραμπ. Οι στόχοι του για την Tesla και το ταξίδι στον Άρη. Συνέντευξη στους Financial Times.

To Τwitter πάσχει από προκατάληψη υπέρ της αριστεράς δηλώνει ο Έλον Μασκ, τονίζοντας ότι θέλει να κάνει το κοινωνικό δίκτυο πιο αντικειμενικό και ισορροπημένο.

Σε δηλώσεις του σε συνέδριο των Financial Times, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπογραμμίζει ότι το Twitter παραμένει το καλύτερο δημόσιο φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων, αλλά πρέπει να κάνει ακόμα πολλά. Όπως αναφέρει, το κοινωνικό δίκτυο πρέπει να ξεφορτωθεί τα bots και τα spams και να δημιουργήσει περισσότερη εμπιστοσύνη με τους χρήστες. 

Σχετικά με το ζήτημα της αποπομπής του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Μασκ εκφράζει την άποψη ότι ήταν μια λανθασμένη απόφαση, επειδή αποξένωσε ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινωνίας και δεν οδήγησε τελικά στη «σιγή» του Τραμπ.

«Η απομάκρυνση του Τραμπ από το Twitter δεν σίγησε τη φωνή του Τραμπ. Αντίθετα, θα ενισχυθεί εντός του δεξιού ακροατηρίου. Και για αυτό ήταν ηθικά εσφαλμένη και εντελώς ανόητη», επισημαίνει.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν tweets τα οποία είναι λάθος και κακόβουλα και αυτά θα έπρεπε να διαγράφονται ή να μην είναι ορατά. Και μια αποβολή, μια προσωρινή αποβολή, είναι κατάλληλη. Αλλά όχι μια μόνιμη αποβολή», διευκρινίζει.

Όσον αφορά την Tesla, ο Μασκ δηλώνει ότι θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας για όσο καιρό θα είναι χρήσιμος και εκφράζει την πεποίθηση ότι το μέλλον της εταιρείας είναι λαμπρό

Δείτε το βίντεο των Financial Times για να μάθετε ακόμα τα σχέδια του Ελον Μασκ για τη Sρace X, τα ταξίδια στο Διάστημα και την αποστολή αστροναυτών στον Άρη.

© The Financial Times Limited 2022. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v