Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο κοντά είμαστε στα ηλεκτρικά αεροταξί

Η αεροπορική βιομηχανία θέλει να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα και επενδύει πολλά χρήματα στην εξέλιξη ηλεκτρικών αεροσκαφών. Η βελτίωση της τεχνολογίας και τα εμπόδια.

To Pipistrel Velis Electro είναι το πρώτο πλήρως πιστοποιημένο ηλεκτρικό αεροπλάνο στον κόσμο. Αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι περίπου 160 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να μείνει στον αέρα για 50 λεπτά.

Σε μια βιομηχανία, όμως, που επιδιώκει να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα υπάρχουν πιο δυναμικές μορφές ηλεκτρικής αεροπλοΐας. Την περασμένη χρονιά, η Rolls-Royce παρουσίασε το Spirit of Innovation. Με αυτονομία περίπου 185 χιλιόμετρα και μέγιστη ταχύτητα 629 χιλιόμετρα την ώρα, είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Το καλοκαίρι, η ισραηλινή εταιρεία Eviation σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις με αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει ως εννιά επιβάτες.

Πόση απόσταση μας χωρίζει από το να δούμε αυτά τα αεροσκάφη να χρησιμοποιούνται ως μέσο μεταφοράς στις πόλεις μας; 

Δείτε τι λένε οι παράγοντες της αεροπορικής βιομηχανίας στο βίντεο των Financial Times.

© The Financial Times Limited 2022. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v