Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα «αγκαλιάσουν» ποτέ τα crypto οι μεγαλύτερες γενιές;

Η γενιά των baby boomers παραμένει επιφυλακτική απέναντι στα κρυπτονομίσματα και επενδύει σε παραδοσιακά στοιχεία ενεργητικού όπως οι μετοχές, το real estate και ο χρυσός. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους millennials.

Aπό τότε που το bitcoin δημιουργήθηκε το 2009 ως εναλλακτικό νομισματικό σύστημα, τα κρυπτονομίσματα έχουν διχάσει τις νεότερες και μεγαλύτερες γενιές.

Πολλοί μεγαλύτερης ηλικίας επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στο bitcoin και διατηρούν τον πλούτο τους σε παραδοσιακά στοιχεία ενεργητικού όπως οι μετοχές, το real estate και ο χρυσός.

Αλλά η γενιά των millennials, όσοι έχουν γεννηθεί από το 1980 ώς το 1995, έχει αγκαλιάσει τα ψηφιακά νομίσματα. Η στάση αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικερδής, ιδίως για τους πρώτους που μπήκαν στο παιχνίδι, μερικοί από τους οποίους έχουν αποκτήσει τεράστια περιουσία λόγω της εκρηκτικής ανόδου της τιμής του bitcoin, του ethereum και άλλων κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με έρευνα του CNBC, το 53% των millennials εκατομμυριούχων έχει επενδυμένη σε κρυπτονομίσματα τουλάχιστον τη μισή του περιουσία, ενώ το 83% έχει κάποια επένδυση σε κρυπτονομίσματα.

Αντίθετα, μόλις το 4% των εκατομμυριούχων της γενιάς των baby boomers έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε κρυπτονομίσματα.

Μπορεί να ανατραπεί αυτή η δυναμική;

Δείτε τι υποστηρίζουν οι Financial Times στο παραπάνω βίντεο.

© The Financial Times Limited 2022. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v