Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκοί κολοσσοί: Η ένοχη σιωπή και τα υπερκέρδη στο στόχαστρο

Η ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει πρωτοφανές κύμα επικρίσεων κατά της πετρελαϊκής βιομηχανίας. Οι κατηγορίες για παραπληροφόρηση και η οργή για τα αστρονομικά κέρδη.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες βρίσκονται όσο ποτέ άλλοτε στο στόχαστρο της κοινής γνώμης. Όπως οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες κατηγορούνται ότι απέκρυψαν εν γνώσει τους στοιχεία για τη βλάβη που προκαλούν τα προϊόντα τους στους καπνιστές, ομοίως οι μεγάλες πετρελαϊκές κατηγορούνται ότι εν γνώσει τους παρεμπόδισαν την επιστημονική γνώση για τη βλάβη που προκαλούν οι εκπομπές διοξειδίων του άνθρακα στον πλανήτη.

Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί ταυτίζονται με την ιδέα του εταιρικού κατεστημένου που καταστέλλει τους διαδηλωτές και κυνηγά τους πληροφοριοδότες και όλους εκείνους που προσπαθούν να φέρουν στο φως τις παραβάσεις τους. Εν τω μεταξύ, τα αστρονομικά κέρδη που ανακοίνωσαν οι πετρελαϊκές εταιρείες από την άνοδο των τιμών που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν εντείνει την κριτική εναντίον τους.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η πίεση αυτή μπορεί να οδηγήσει την πετρελαϊκή βιομηχανία σε μια πιο υπεύθυνη στάση; Οι Financial Times έθεσαν το ερώτημα σε στελέχη και παράγοντες της πετρελαϊκής αγοράς. Δείτε τις απαντήσεις στο παραπάνω βίντεο.

© The Financial Times Limited 2022. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v