Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σχέδιο Boeing για βιώσιμα καύσιμα στις αερομεταφορές

Η αεροπορική βιομηχανία επιχειρεί να γίνει πιο «πράσινη». Τα ελπιδοφόρα μηνύματα και οι οικονομικές προκλήσεις για αερομεταφορές με μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα.

Οι αερομεταφορές βρίσκονται ολοένα και πιο συχνά στο στόχαστρο για το υψηλό ενεργειακό τους αποτύπωμα, καθώς σύμφωνα με έρευνες είναι υπεύθυνες για το 3% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει μάλιστα ότι η αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια μπορεί εώς το 2050 να αυξήσει τις εκπομπές του κλάδου κατά 300% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005. 

Ο συντάκτης των Financial Times, Μάιλς Μακόρμικ, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Boeing στο Σιάτλ για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στις πράσινες αερομεταφορές και στα «βιώσιμα» αεροπορικά καύσιμα (SAF), τα οποία μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων κατά 80%.  

Ένα πλεονέκτημα των «βιώσιμων» αεροπορικών καυσίμων είναι ότι μπορούν να αναμειχθούν με παραδοσιακά καύσιμα και να χρησιμοποιηθούν σε υπάρχουσες υποδομές αεροδρομίων καθώς και με τους υφιστάμενους κινητήρες και αεροπλάνα.

Αυτή τη στιγμή τα «βιώσιμα» αεροπορικά καύσιμα αντιστοιχούν στο 1% των καυσίμων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στις αερομεταφορές και κοστίζουν πέντε φορές περισσότερο από τα παραδοσιακά καύσιμα. 

Δείτε στο παραπάνω βίντεο όλα όσα απάντησαν οι ειδικοί της Boeing στο συντάκτη των FT σχετικά με τα νέα αυτά καύσιμα και τις προοπτικές ευρείας χρήσης τους στον κλάδο. 

© The Financial Times Limited 2023. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v