Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κυρώσεις στη Μόσχα «ματώνουν» τις ιταλικές επιχειρήσεις

Aντιμέτωπη με ισχυρές προκλήσεις η κυβέρνηση Μελόνι καθώς τα ιταλικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δοκιμάζονται οικονομικά από τη δέσμευση της Ρώμης να τηρήσει της κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Mετά τη Γερμανία, η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τη μεγαλύτερη εξάρτηση από τη ρωσική οικονομία.

Η Ιταλία ευνοήθηκε από την οικονομική ανάκαμψη της Ρωσίας μετά την κατάρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την επακόλουθη άνοδο μιας εύπορης ανώτερης μεσαίας τάξης ιδιαίτερα που είχε προτίμηση στα ιταλικά προϊόντα. Ήταν επίσης η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για τις ρωσικές εξαγωγές μέχρι το 2021. Και μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου το 40% του φυσικού αερίου της Ιταλίας προέρχονταν από τη Ρωσία.

Τούτο εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν η Τζιόρτζια Μελόνι θα κατορθώσει να διατηρήσει τη στήριξη της Ιταλίας στην Ουκρανία και να κρατήσει μια σκληρή στάση ενάντια στη ρωσική εισβολή. 

Δείτε στο βίντεο των Financial Times τι λένε Ιταλοί επιχειρηματίες και οικονομολόγοι για τις δυνατότητες της ιταλικής οικονομίας να απεξαρτηθεί από τη ρωσική αγορά και τι εκτιμούν για τη στάση της κοινής γνώμης και της κυβέρνησης απέναντι στον πόλεμο. 

© The Financial Times Limited 2023. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v