Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Ο τεχνολογικός κλάδος πηγαίνει στο... μέτωπο

Από την παραγωγή drones έως την ανίχνευση βλημάτων με τη βοήθεια της AI, οι startups αναπτύσσουν τεχνολογίες βοηθώντας την ουκρανική πολεμική μηχανή.

Ο τεχνολογικός τομέας στην Ουκρανία έχει καταγράψει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι ξένες επενδύσεις είναι σημαντικές, ενώ πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν ιδρύσει πολύ επιτυχημένα startups.

Με το ξέσπασμα του πολέμου με τη Ρωσία, οι τεχνολογικές εταιρείες στην Ουκρανία επικέντρωσαν τις δυνάμεις τους στη στήριξη των προσπαθειών του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο. Μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας αφορά την εξέλιξη drones. Ένας τεράστιος αριθμός από αυτά χρησιμοποιείται στον πόλεμο, είτε για αναγνώριση, είτε για πραγματοποίηση επιθέσεων.

Από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, πολλές ουκρανικές εταιρείες έχουν αναπτύξει καινοτόμα drones, αλλά και συστήματα για την αναχαίτιση εχθρικών drones.

Στο παραπάνω βίντεο των Financial Times στελέχη ουκρανικών τεχνολογικών εταιρειών δίνουν τη δική τους οπτική για τη γενικότερη συμβολή του τεχνολογικού τομέα στον πόλεμο και την ανάπτυξη καινοτόμων όπλων και αμυντικών συστημάτων, αλλά και για το μέλλον του μετά τη λήξη του πολέμου.

© The Financial Times Limited 2023. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v