Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα γίνει η Κίνα το νέο κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας;

Στροφή πραγματοποιεί η παγκόσμια οικονομία, κινούμενη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη προς την Ασία. Οι Financial Times επιχειρούν να απαντήσουν αν η Κίνα μπορεί να κυριαρχήσει στο παγκόσμιο εμπόριο.

Η οικονομία της Κίνας έχει εξελιχθεί με εξωπραγματικούς ρυθμούς σε πάρα πολλούς τομείς τα τελευταία 40 χρόνια. Το μέγεθος της εγχώριας αγοράς και η τεχνολογική ισχύς των κορυφαίων εταιρειών της έχουν αφήσει εμβρόντητο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ωστόσο, η Κίνα παραμένει μια σχετικά φτωχή χώρα, η οποία κατατάσσεται 61η στον κόσμο με βάση το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Για να συνεχίσει να αναπτύσσεται με πολύ ισχυρούς ρυθμούς και να γίνει το κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας πρέπει να ξεπεράσει μια σειρά από προκλήσεις. 

Στο παραπάνω βίντεο ο Μάρτιν Σαντμού αναλύει διεξοδικά ποιες είναι οι προκλήσεις αυτές και ποια μπορεί να είναι η πορεία που θα ακολουθήσει η κινεζική οικονομία. 

© The Financial Times Limited 2021. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v