Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη των ΕTF προβλέπει η Morgan Stanley

Τα κεφάλαια υπό διαχείριση των Exchange Traded Funds θα τριπλασιαστούν σε περισσότερα από 2 τρισ. δολ. εντός της επόμενης πενταετίας, όπως προβλέπει η Morgan Stanley, καθώς το εν λόγω επενδυτικό όχημα προσελκύει ολοένα και περισσότερους θεσμικούς επενδυτές αλλά και μικροεπενδυτές.

του Christopher Brown-Humes

Τα κεφάλαια υπό διαχείριση των Exchange Traded Funds θα τριπλασιαστούν σε περισσότερα από 2 τρισ. δολ. εντός της επόμενης πενταετίας, καθώς το εν λόγω επενδυτικό όχημα προσελκύει ολοένα και περισσότερους θεσμικούς επενδυτές αλλά και μικροεπενδυτές.

Η ανωτέρω πρόβλεψη της Morgan Stanley πραγματοποιείται μετά από ένα ακόμη εξάμηνο ισχυρής ανάπτυξης για τα ETF, με τα κεφάλαια υπό διαχείριση να επεκτείνονται από 417 δισ. δολ. στα τέλη του 2005, στα 487 δισ. δολάρια στα τέλη Ιουνίου.

Τα ETF είναι αμοιβαία κεφάλαια τα μερίδια των οποίων διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο σαν μετοχές και έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλή λόγω της διαφάνειας αλλά και των χαμηλών τους προμηθειών.

Πλέον καλύπτουν μια ευρεία γκάμα επενδυτικών επιλογών, όπως μετοχές, προϊόντα σταθερού εισοδήματος, συνάλλαγμα και εμπορεύματα.

Η Deborah Fuhr, αναλύτρια της Morgan Stanley με ειδίκευση στην επενδυτική κατηγορία, δηλώνει: ”Τα ΕΤF έχουν γίνει αποδεκτά από θεσμικούς επενδυτές και μικροεπενδυτές, εξ ου και η ισχυρή ανάπτυξη που προβλέπουμε για τα επόμενα χρόνια”.

Η ίδια επισημαίνει επίσης ότι οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη ενθαρρύνουν τα funds να προχωρήσουν σε διασπορά κεφαλαίων στα ETF.

Η κ. Fuhr τόνισε ότι η Μέση Ανατολή και η Aνατολική Ευρώπη είναι δύο γεωγραφικές περιφέρειες που τα ETF δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη, αν και το πρώτο ETF που συμμορφώνεται με τις ισλαμικές προσταγές αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2007.

Στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2006 υπήρχαν 596 ETF, διαχειριζόμενα κεφάλαια ύψους 487,1 δισ. δολ. και διαπραγματευόμενα σε 36 χρηματιστήρια.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v