Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το φαινόμενο Netflix και οι προκλήσεις της διεθνούς επέκτασης

Τα οφέλη, αλλά και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η αμερικανική εταιρεία διανομής τηλεοπτικού περιεχόμενου μέσω Διαδικτύου Netflix η οποία αποφάσισε να επεκταθεί ταυτόχρονα σε 130 χώρες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας Netflix, που δραστηριοποιείται στη μετάδοση τηλεοπτικών σειρών και ταινιών μέσω Διαδικτύου, για ταυτόχρονη επέκταση σε 130 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εξέπληξε αρκετούς αναλυτές.

Η διοίκηση της Netflix βλέπει περιθώρια ανάπτυξης σε μεγάλες αγορές, όπως η Λατινική Αμερική, που δεν έχει αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός στη συνδρομητική τηλεόραση.

Αντίθετα, εκτιμάται πως θα αποδειχθεί δυσκολότερη η διείσδυσή της σε αγορές της Δυτικής Ευρώπης που κυριαρχούν τα δορυφορικά «μπουκέτα» όπως το Sky, κλπ.

Επιπλέον, θα είναι πρόκληση η διαχείριση του περιεχομένου καθώς πλέον δραστηριοποιείται σε χώρες με διαφορετικές θρησκευτικές και άλλες αντιλήψεις. Η κίνηση της Netflix θεωρείται από κάποιους αποτέλεσμα του εντονότερου ανταγωνισμού που αντιμετώπιζε στην αγορά των ΗΠΑ.

 

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v