Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα «καυτά» προβλήματα της Deutsche Bank σε 5 γραφήματα

Η κάθετη πτώση της τιμής αλλά και των ομολόγων CoCos δείγμα των προβλημάτων του ομίλου. Τα κακά μαντάτα από την απόδοση ιδίων κεφαλαίων και η «ασφάλεια» των ρευστών διαθεσίμων.

Η Deutsche Bank βρίσκεται στο στόχαστρο με τους επενδυτές να φοβούνται ακόμα και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σε διάσωση με χρήματα των φορολογουμένων. 

Πέντε γραφήματα δείχνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η τιμή της μετοχής είναι σε χαμηλό 30 ετών, ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων είναι μια από τις χειρότερες μεταξύ των μεγάλων τραπεζών.

Καθαρή ένδειξη της ανησυχίας των επενδυτών είναι το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου από την γερμανική τράπεζα. Τα περιβόητα CDS της τράπεζας βρίσκονται σε επίπεδα που είχε να δει η αγορά από το Φεβρουάριο, οπότε και οι ευρωπαϊκές τράπεζες (και η Deutsche Bank), δέχτηκαν ισχυρά χτυπήματα.

Σήμα συναγερμού δίνουν και τα ομόλογα CoCos που έχει εκδώσει ο γερμανικός γίγαντας. Η τιμή τους που βούλιαξε σε επίπεδα κάτω των 75 cents ανά ευρώ καθώς αν η τράπεζα βρεθεί σε σοβαρά προβλήματα οι συγκεκριμένοι τίτλοι θα εξαϋλωθούν.

Η διοίκηση της τράπεζας υποστηρίζει ότι έχει αρκετή δύναμη και επικαλείται τη ρευστότητα ύψους 215 δισ. ευρώ σε μετρητά και υψηλής αξίας κρατικά ομόλογα τα οποία μπορούν να πουληθούν γρήγορα σε περίπτωση πίεσης. Εκτιμάται ότι θα είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες αν υπάρξει ακόμα και συνολική απόσυρση των 33 δισ. ευρώ που κατέχει για λογαριασμό πελατών hedge funds.

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v