Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Το bull market μόλις ξεκίνησε!

Θέση για την τάση στις διεθνείς αγορές παίρνει ο αμερικανικός οίκος. Γιατί εκτιμά ότι βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια μιας νέας ανοδικής κίνησης. Συνιστά προσοχή στις... αναταράξεις. Ποια είναι τα έξι σημεία που χρειάζονται προσοχή.

Goldman Sachs: Το bull market μόλις ξεκίνησε!

Η ανάκαμψη των χρηματιστηρίων από τα χαμηλά του Μαρτίου του 2020 υπήρξε ισχυρότερη από τη μέση ανάκαμψη μετά από μια bear market (πτωτική αγορά), αλλά ευθυγραμμίζεται με όσα έχουμε δει μετά τη χρηματοοικονομική κρίση, σημειώνει η Goldman Sachs.

Η σημαντική χαλάρωση της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής κατά την τρέχουσα ύφεση βοηθά να εξηγηθεί γιατί οι μετοχές έχουν ανακάμψει τόσο γρήγορα, συνεχίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Η αυξανόμενη αισιοδοξία για την ανάπτυξη και η απότομη αύξηση των τοποθετήσεων των επενδυτών καθιστούν τις αγορές ευάλωτες σε μία διόρθωση, όμως ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια ενός νέου bull market, το οποίο περνά από τη φάση της «ελπίδας» (η οποία συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της ύφεσης, με την αύξηση των αποτιμήσεων) σε μία επόμενη φάση «ανάπτυξης», καθώς τα εταιρικά κέρδη αρχίζουν να παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς αύξησης.

Το συμπέρασμα της είναι ότι οι αγορές διανύουν τα αρχικά στάδια ενός νέου bull market (ανοδική αγορά) αν και δεν αποκλείει μία πρόσκαιρη διόρθωση.

Η αλλαγή του μείγματος στις πολιτικές στήριξης των οικονομιών θα οδηγήσει σε ένα πιο πληθωριστικό περιβάλλον, εκτιμά η Goldman Sachs, προβλέπονται ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει το bull market υψηλότερα τους επόμενους μήνες.

Συνολικά «βλέπει» έξι σημεία στα οποία δίνει την προσοχή της:

  1. Μετοχές έναντι Ομολόγων (Equities relative to Bonds)
  2. Αξία έναντι Ανάπτυξης (Value relative to Growth)
  3. Κυκλικές μετοχές έναντι Αμυντικών μετοχών (Cyclicals relative to Defensives)
  4. Τράπεζας έναντι Βασικών αγαθών (Banks relative to Staples)
  5. Υψηλή μεταβλητότητα έναντι χαμηλής μεταβλητότητας (High volatility relative to Low volatility)
  6. Μερίσματα (Dividends)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v