Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τιμές-στόχοι για τις τραπεζικές μετοχές από την Axia

Συστάσεις «αγορά» και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες από τον οίκο που ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τρεις εξ αυτών. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα.

Νέες τιμές-στόχοι για τις τραπεζικές μετοχές από την Axia

Επαναλαμβάνει τις συστάσεις «αγορά» για τις μετοχές των τραπεζών η Axia. Σε έκθεσή της δίνει τιμή-στόχο 1,80 ευρώ για την Alpha (από 1,65 ευρώ), 1,50 ευρώ για τη Eurobank (από 1,20 ευρώ), 6 ευρώ για την Εθνική (από 4,30 ευρώ) και 2,15 ευρώ για την Πειραιώς (χωρίς αλλαγή).

Σύμφωνα με την έκθεση, η Εθνική προσφέρει το μεγαλύτερο ανοδικό περιθώριο καθώς επωφελείται από την εκκαθάριση του ισολογισμού της, διατηρώντας παράλληλα υψηλούς δείκτες κεφαλαίου. Η σημαντική υπέρβαση των ρυθμιστικών απαιτήσεων, σε συνδυασμό με την ισχυρή οργανική παραγωγή κεφαλαίου, της επιτρέπει να έχει πρόσθετη ευελιξία για διανομή κεφαλαίων, μέσω οργανικών επενδύσεων ή μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών και ενδεχομένως να είναι επιθετικός αγοραστής θεραπευμένων/αναδιαρθρωμένων δανείων που επιστρέφουν από τους servicers.

Κατατάσσει τη Eurobank ψηλά εξαιτίας της ευκρίνειας για τη μελλοντική της κερδοφορία, δεδομένης της έγκαιρης ολοκλήρωσης του σχεδίου μετασχηματισμού της έναντι των ανταγωνιστών και του διαφοροποιημένου επιχειρηματικού της προφίλ.

Η Alpha Bank καταγράφει πρόοδο στην ολοκλήρωση του σχεδίου μείωσης των κόκκινων δανείων και αναμένεται να φτάσει σε μονοψήφιο δείκτη NPE στις αρχές του 2022 και από τη στιγμή αυτή ο όμιλος θα μπορεί να ξεκινήσει την οργανική ανάπτυξη κεφαλαίων.

Για την Πειραιώς, βλέπει άλλη μια χρονιά επικεντρωμένη στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου, με την πιο επιθετική μείωση NPE από όλες τις τράπεζες. Ομοίως με τις υπόλοιπες τράπεζες, μόλις γυρίσει η σελίδα σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο όμιλος αναμένεται να επιστρέψει στην κανονική πορεία δράσης του.

Η Axia ενσωματώνει στα μοντέλα της τα πρώτα μερίσματα μετά την κρίση που θα πληρώσουν η Eurobank και η Εθνική (πρόβλεψη για το 2022) και η Alpha (πρόβλεψη για το 2023). Αυτό αποτελεί απόδειξη της θεμελιώδους βελτίωσης που έχει επιτύχει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα τελευταία δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v