Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Στις κορυφαίες παγκόσμιες επιλογές η Πειραιώς

Ψήφο εμπιστοσύνης στον τίτλο δίνει ο αμερικανικός οίκος, κατατάσσοντάς τον στη «Financials' Finest List». Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα που καταγράφει. Η αποτίμηση.

Morgan Stanley: Στις κορυφαίες παγκόσμιες επιλογές η Πειραιώς

Στις κορυφαίες τραπεζικές επιλογές της περιλαμβάνει η Morgan Stanley την Τράπεζα Πειραιώς σε παγκόσμια βάση (Financials' Finest List), αντικαθιστώντας τη Eurobank, που συνεχίζει όμως να αποτελεί την καλύτερη στην κατηγορία τράπεζα στην Ελλάδα.

Μετά από μια άνοδο της τάξεως του 100% κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αντικαθιστά τη Eurobank με την Tράπεζα Πειραιώς στη λίστα «Financials' Finest», με την αλλαγή αυτή να οφείλεται στην αποτίμηση της Πειραιώς, καθώς αποτελεί μια φθηνότερη επιλογή και διαπραγματεύεται με δείκτη τιμής προς λογιστική αξία 0,5 φορές για το επόμενο έτος.

Η επενδυτική τράπεζα επισημαίνει ότι: 1) η Πειραιώς διαπραγματεύεται με δείκτη P/BV στις 0,5 φορές για το 2025 και για δείκτη αποδοτικότητας ROTE στο 11% περίπου, που συνεπάγεται ένα υψηλό discount έναντι τόσο των άλλων ελληνικών όσο και των ευρωπαϊκών τραπεζών, 2) διατηρεί μια πιο συντηρητική εκτίμηση για τον δείκτη ROTE για το 2025 στο 11% από το guidance στο 12%, αφήνοντας περιθώρια για περαιτέρω ανοδικές αναθεωρήσεις, 3) παρά τα υψηλότερα επιτόκια το κόστος των προβλέψεων θα κυμανθεί από 99 - 70 μονάδες βάσης το 2023 - 2025 και 4) η τράπεζα θα πετύχει μια σταθερή αύξηση των δανείων για το 2023 - 2025 στο 5% - 7%.

Αναφορικά με την αφαίρεση της Eurobank από τη λίστα Financials' Finest, αν και η Morgan Stanley συνεχίζει να θεωρεί τη Eurobank ως την καλύτερη στην κατηγορία της τράπεζα στην Ελλάδα, εξακολουθεί να βλέπει σημαντικό ανοδικό περιθώριο τη τάξεως του +35%, και ο λόγος της αφαίρεσής της από τη λίστα είναι ότι καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση των επιτοκίων, προτιμά τράπεζες με πιο αμυντική καταθετική βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v