Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κτήμα Λαζαρίδη: Τιμή-στόχος τα 3,20 ευρώ από Merit

Τιμή-στόχο στα 3,20 ευρώ δίνει η Merit ΑΧΕΠΕΥ για την εταιρία Κτήμα Λαζαρίδη σε report με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το οποίο στόχοι της εταιρίας είναι η ισχυροποίηση της παρουσίας στη Ν. Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και ο σταδιακός προσανατολισμός της παραγωγής στη βιολογική καλλιέργεια.

Κτήμα Λαζαρίδη: Τιμή-στόχος τα 3,20 ευρώ από Merit
Τιμή-στόχο στα 3,20 ευρώ δίνει η Merit ΑΧΕΠΕΥ για την εταιρία Κτήμα Λαζαρίδη σε report με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι στις 19 Οκτωβρίου η τιμή της μετοχής ήταν στα 2,72 ευρώ.

Ειδικότερα, στο report γίνεται αναφορά στους στόχους της εταιρίας για την επόμενη τριετία, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν την ισχυροποίηση της παρουσίας στη Ν. Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και τον σταδιακό προσανατολισμό της παραγωγής στη βιολογική καλλιέργεια.

Οπως σημειώνεται στο report της Merit ΑΧΕΠΕΥ, η εταιρία Κτήμα Λαζαρίδη θα προχωρήσει σε ΑΜΚ με μετρητά εντός του 2003, στοχεύοντας στην άντληση 2,5 εκ. ευρώ, ποσόν το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση του οινοποιείου στο Καπανδρίτι. Σημειώνεται ότι για το έργο αυτό έχει ήδη εγκριθεί επιχορήγηση ύψους 1,78 εκ. ευρώ από το υπ. Γεωργίας.

Η εταιρία, όπως επισημαίνεται στο report, διαθέτει μεγάλο ύψος αφορολόγητων αποθεματικών και υπόκειται σε ευνοϊκές φορολογικές διατάξεις λόγω της παρουσίας της στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας. Ουσιαστικά, η εταιρία φορολογείται μόνο για το ποσό που διανέμει ως μέρισμα.

Τέλος, σημειώνεται ότι εντός της επόμενης τριετίας θα ακολουθηθεί η ίδια μερισματική πολιτική, της διανομής του ελάχιστου ποσοστού των κερδών ως μέρισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v