Ανάλυση της CFS ΑΕΠΕΥ για την Q&R

”Καλή” χαρακτηρίζει η CFS ΑΕΠΕΥ την κεφαλαιακή διάρθρωση της Q&R, όπως αναφέρει σε έκθεσή της (19/12/2003), όπου μεταξύ άλλων σημειώνει πως η γενική ρευστότητα είναι επίσης καλή, ενώ εκτιμά πως οι πωλήσεις της εταιρίας στο σύνολο της χρήσης θα φτάσουν στα 18,3 εκατ. ευρώ.

Ανάλυση της CFS ΑΕΠΕΥ για την Q&R
”Καλή” χαρακτηρίζει η CFS ΑΕΠΕΥ την κεφαλαιακή διάρθρωση της Q&R, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου 2003.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση της CFS ο δείκτης Ξένα/Ίδια Κεφάλαια διαμορφώνεται στο 0,21, ενώ η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρίας είναι σχεδόν αμελητέος καθώς η χρηματοδότηση πραγματοποιείται κυρίως με ίδια κεφάλαια.

Ωστόσο, το τμήμα ανάλυσης της CFS επισημαίνει την παρατήρηση του ορκωτού ελεγκτή ως προς τις ”Συμμετοχές και άλλες μακροπρόθεσμες χρηματοοικονομικές απαιτήσεις” οι οποίες εκτιμάται πως εάν είχαν αποτιμηθεί με βάση τις τρέχουσες τιμές αντί της τιμής κτήσης, θα έπρεπε να είχε σχηματισθεί πρόβλεψη περίπου 1,82 εκατ. ευρώ με το σύνολο της επιβάρυνσης να αφορά στις προηγούμενες χρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη γενική ρευστότητα, σύμφωνα με την ίδια πάντα έκθεση, θεωρείται ”καλή” και ανέρχεται στο 4,1 , ενώ η άμεση ρευστότητα είναι άνω του μέτριου και ανέρχεται στο 2,6.

Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης πως η εταιρία μεταθέτει τη λήξη της εταιρικής της χρήσης από τις 30/6 στις 31/12 και κατά συνέπεια όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή τα μεγέθη δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα.

Για το σύνολο της χρήσης η CFS εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της Q&R θα φτάσει στα 18,3 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 3,75 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 2,40 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή της Q&R διαπραγματεύεται ελκυστικά (λαμβάνοντας υπόψη την προοπτική ανάπτυξης της εταιρίας) 20,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, ενώ συμπληρώνει πως η τιμή προς λογιστική αξία είναι ιδιαίτερα καλή για τον κλάδο στο 2,54.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v